The competition

About the organizer 

Founder and organizer of the 'Office of the Year' award is the iroda.hu media group.

The group's portfolio includes iroda.hu, raktar.hu and retail.hu real estate search sites and realista.hu professional news website. Iroda.hu joined ingatlan.com group, operator of Hungary's biggest real estate website in 2015.

Jury and evaluation 

Jelentkezés / 2017. szeptember 7. - november 30.

Designban és innovatív megoldásokban kiemelkedő irodák jelentkezéseit várjuk a piaci trendeknek megfelelő, különböző kategóriákban. Az idei verseny átfogó témája az ember és az embert körülölelő épületek harmóniája, kölcsönös egymásra hatása.

Szavazás / 2017. december 1. - 2018. január 15.

A szavazási időszak a pályázatok beérkezését követően kezdődik, melynek végén kiderül, kik nyerik el a különböző kategóriák díjait. A hiteles díjazás érdekében a független szakmai zsűrin kívül a közönség is véleményt nyilváníthat, beleértve az adott cégek munkavállalóit is.

Gálaest / 2018. február 8.

A díjakat egy exkluzív vacsora keretében nyújtja át a szakmai zsűri a kategóriák nyerteseinek, az ingatlanpiac ünnepeként számon tartott gálaesten. A Gálán átadott díjak ma már az irodapiac legnagyobb kitüntetéseinek számítanak. A Várkert Bazárban tartott eseményen minden eddiginél több, 430 ingatlanpiaci szakember vett részt az idei évben. A VII. Díjátadó Gála győzteseit és a gálán készült fényképeket, videókat ezen a linken lehet elérni.

Szakmai zsűri 

Dr. Németh Edit

Dr. Németh Edit

ELTE Gazdálkodástudományi Intézet, Menedzsment és Üzleti Jog Tanszékének egyetemi adjunktusa

Hét éve Az Év Irodája verseny egyik felelős zsűri tagja. Az ergonómiai szemlélet oktatása mellett, szakértői tevékenysége során nagy hangsúlyt kap az ergonómia és a felhasználóközpontú tervezés gyakorlati alkalmazása. Több szakmai szervezetnek, mint például Magyar Ergonómiai Társaság (MET) és Magyar Formatervezési Tanács (MFT) is tagja, valamint Európai Ergonómus (Eur.Erg.).

Koós Pál

Koós Pál

formatervező művész, MOME Intézetigazgató

Ferenczy Noémi díjas, Magyar Formatervezési díjas formatervező művész, a Magyar Formatervezési Tanács tagja, egyetemi docens, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Design Intézet intézetigazgató, MOME+ projektvezető. 1997-től folytat aktív formatervező művészi tevékenységet, mely alapvetően az ABN Design stúdióhoz és az Etalon Akusztika kft-hez köthetőek, melyet az elmúlt években Ferenczy Noémi Díjjal és Formatervezési Díjjal ismertek el. Az Etalon Akusztika kft-nek tervezett high-end elektronikák, hangfalak pedig folyamatosan érnek el komoly nemzetközi sikereket. 13 éve tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. 2007-től a Formatervező Tanszék tanszékvezető-helyettese, 2010-től tanszékvezetője, majd 2014-től az egyetem Design Intézetének intézetigazgató-helyettese, 2015-től intézetigazgatója. Diákjai folyamatosan érnek el komoly hazai és nemzetközi sikereket. A tervezésoktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a MOME hallgatóinak pályakezdésének támogatására, mind az általa oktatott „Design Thinkig”, mind a Schmidt Andreával közösen vitt „Túl az ötleten” kurzusokon. 2013-tól a hasonló célokat kitűző MOME+ kísérleti inkubációs projekt projektvezetője. 2016-tól A Magyar Formatervezési Tanács alelnöke.

Kuczogi László

Kuczogi László

elnök HUFMA, ügyvezető- K-ép Stúdió

Több, mint 20 éve vesz részt magyarországi létesítménygazdálkodási piac kialakításában, először mint CAFM rendszerek bevezetője, majd tanácsadóként támogatja mind a megrendelői oldalt, mind a szolgáltatói oldalt. 2006 óta a HUFMA elnöke, tiszteletbeli tagja a LEO FM-nek, számos publikáció szerzője, adatgazdája a LEO FM benchmarking projektjének.

Bachmann Bálint DLA

Bachmann Bálint DLA

Ybl-díjas építész a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja

Ybl Miklós-díjas építész, mesterdiplomáját 1995-ben szerezte meg a Pécsi Tudományegyetemen építész szakon, jelenleg az intézmény Műszaki és Informatikai Karának dékánja, egyetemi tanárként épülettervezést oktat. Több kutatásban is részt vesz, 1998-tól a lakóépületek optimalizálását kutatja, 2012-től a „Smart Technologies – Energiadesign” komplex műszaki tudományos kutatás résztvevője. Több bizottság munkáját segíti, tagja a MAB a művészeti bizottságának, az „European Association of Architecture Educators”-nak és az MTA Pécsi Akadémiai Bizottság Műszaki Tudományok Szakbizottságának elnöke. Számos megvalósult épület tervezője, illetve társtervezője: Expo Center Pécs, PTE-MIK épületrekonstrukció, PTE Szentágothai János Kutatóközpont.

Kádár Balázs

Kádár Balázs

MPRSZ Employer Branding Tagozat vezetője, elnökségi tag Bindermann I The Employer Branding Company, Executive Partner

Csaknem 17 évet dolgozott regionális és multinacionális közepes – és nagyvállalati környezetben közép – és felsővezetőként. A Mercedes-Benz autógyár (Daimler AG) kommunikációs igazgatójaként éveken át irányította a vállalat teljes kommunikációját és többek között a munkáltatói márka építését is felügyelte. Jelentős tapasztalattal rendelkezik Employer Branding, HR kommunikáció, personal marketing, CSR, PR és integrált marketing kampányok területén. A Bindermann I The Employer Branding Company executive partnereként senior szakértői csapatával meghatározó vállalatok munkáltatói márkaépítését, belső kommunikációs és HR marketing tevékenységét támogatja. A Magyar PR Szövetség elnökségi tagja, az MPRSZ Employer Branding Tagozatának alapítója és vezetője, a hazai munkáltatói márkaépítés úttörője.

Barta Zsombor MRICS

Barta Zsombor MRICS

Elnök, Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Barta Zsombor németországi tanulmányai után Magyarországon, az ERM nemzetközi környezetvédelmi tanácsadó cégnél dolgozott mint fenntarthatósági tanácsadó és zöldépület minősítő, illetve a Sentient cégcsoport fenntarthatósági üzletágát vezette mint igazgató. Számos hazai és nemzetközi projektet vezet, Dél Koreai és Szerbiai BREEAM minősítései miatt elnyerte a BREEAM díjat 2014 és 2017-ben. A Budapesti Olimpiai Pályázat fenntarthatósági és utóhasznosítási vezetője volt. E munka folyamán az épített környezet fenntarthatóságával foglalkozott átfogó szemléletet követve és többek között részt vett a Smart Budapest - Budapest Okos Város fővárosi anyag kidolgozásában. Jelenleg a Tomlin mérnöktanácsadó cégcsoport fenntarthatósági igazgatója, illetve a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának külföldi kapcsolatokért felelős referense. 2010 óta a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület tagja és jelenlegi elnöke. Az angliai Badur alapítvány kuratóriumi tagja és fenntarthatósági és jótékonysági projektekben vesz részt Európában és Délkelet Ázsiában.

Noah Steinberg

Noah Steinberg

elnök-vezérigazgató, WING Zrt. - Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2016

Noah M. Steinberg az egyik legnagyobb magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő vállalkozás, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója s egyben egyik tulajdonosa. Amerikai állampolgár, aki 1990 óta dolgozik Magyarországon. Jelenlegi pozícióját 1999 óta tölti be. Az eltelt idő alatt feladata volt a WING megalapítása és a vállalat integrált fejlesztési tevékenységének irányítása. A WING működési területei közé tartozik a kereskedelmi ingatlanok – irodák, bevásárlóközpontok, ipari projektek és szállodák - fejlesztése, ingatlanbefektetés és portfoliómenedzsment, valamint ingatlanszolgáltatások nyújtása.A WING fennállása alatt több mint 450.000 négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 350.000 négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. Noah M. Steinberg a Princeton Egyetemen (Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton University (BA)) és a Bécsi Diplomácia Akadémián végzett (MA). Beszél angolul, magyarul, franciául, németül és spanyolul.

Somogyi Krisztina

Somogyi Krisztina

építészkritikus, vizuáliskörnyezet-kutató

A látható világ, a tervezett környezet létrehozási és befogadási folyamatait kutatja, ennek keretén belül nagy figyelmet fordít a kortárs építészet kommunikációjának. PhD kutatását az ELTE PPK Pszichológiai Intézetében a Környezetpszihológia területén végzi. Témája az építész és laikus szemléletmódok közötti különbözőség, az épített környezetben megtapasztalt összetett élmény. Több egyetemen és kurzuson tanít, a Budapesti Műszaki Egyetem Építőművészeti Doktori Iskolájában a Vizuális kommunikáció tárgy felelőse. Több száz cikk, több könyv és film alkotója, kiállítások és konferenciák szervezője, számos magyar és nemzetközi design és építészeti pályázat zsűrora. Kritikai munkásságáért, építészeti írásaiért 2014-ben Ezüst Ácsceruza-díjat, oktatási tevékenységéért a Műegyetem Építészmérnöki Karától címzetes egyetemi docens címet kapott, 2016-ban Molnár Péter-díjban részesült.

Üzleti zsűri 

Angel Gábor

BIGGEORGE Holding
Igazgatósági tag, üzemeltetési vezető

dr. Árendás Gergely

Property Market
Ügyvezető igazgató

Balla Ákos

Balla Ingatlaniroda
Tulajdonos ügyvezető

Berki János

Futureal Zrt.
Project Director

Bíró Gergely

Diófa Alapkezelő Zrt.
Vezérigazgató

Décsi Gábor

Dome Facility Services Kft.
Ügyvezető igazgató

Déri Bea

CPI Hungary Kft.
Marketing és PR igazgató

Erdei Bálint

Redwood Holding Kft.
Ügyvezető

Feuertag Ottó

Európa Design Magyarország Zrt.
Alapító tulajdonos

Gál Pál Zoltán

PQS International Hungary Kft.
Vezérigazgató

Gereben Mátyás

CPI Hungary Kft.
CPI Hungary Kft.

Gulyás Ede

CA Immo Hungary Kft.
Managing Director

Hidegkuti Balázs

Bravosincord Kft.
Ügyvezető igazgató

Horváth Boldizsár

Colliers International
Marketing és PR vezető

Hübner Jan

HB Reavis Hungary Kft.
Ügyvezető

Kovács Attila

Horizon Development Kft.
Ügyvezető partner

Langbein Valentin

Rustler Kft.
Managing Director

Laskai Ildikó

KÉSZ Zrt.
Ügyvezető

Lovas Gusztáv

Decor Floor Kft.
Tulajdonos

Massányi Tibor

DVM Design Kft.
Ügyvezető partner

Mátray Csenge

Wing Zrt.
Marketingkommunikációs igazgató

Mazsaroff Kata

Colliers International
Director, Head of Occupier Services | Hungary

Molnár Szabolcs

Openhouse Zrt.
Alapító

Nagy Anikó

Jones Lang La Salle Kft.
Marketing Manager

Nagy Viktor

Immofinanz Services Hungary Kft.
Country Manager Operations Hungary

Németh Orsolya

Cushman&Wakefield
Marketing and PR Manager, Hungary

Pados Gergely

Cushman&Wakefield
International Partner, Head of Hungary

Pál Tamás

Eston International
Head of Office Agency, Tenant Representation

Pálffy András

Fitout Zrt.
Vezérigazgató

Pásthy Zsolt

Blue Business Interior Kft.
Értékesítési vezető

Pazsitzky Dániel

TriGranit Zrt.
Marketing Director

Pázmány Balázs

Erste Alapkezelő Zrt.
Igazgatóság elnöke

Rézműves Ildikó

Horizon Development Kft.
Marketing&PR igazgató

Salamon Adorján

Eston International
Elnök-vezérigazgató

Scheer Sándor

Market Építő Zrt.
Elnök-vezérigazgató

Schmidt József

Future FM Zrt.
Vezérigazgató helyettes

Schömer Norbert

Wing Zrt.
Vezérigazgató-helyettes

Sermer Katalin

S Immo Hungary Kft.
Country Manager

Soltész Tibériusz

Kinnarps Hungary Kft.
Ügyvezető igazgató

Szántó Tamara

Cushman&Wakefield
Irodabérbeadási vezető

Szapáry Zsolt

Robertson Hungary Kft.
Senior Account Manager

Székely Ádám

InfoGroup Cégcsoport
Ügyvezető

Szimler Szabolcs

OTP Ingatlan Zrt.
Ingatlanhasznosítási vezető

Tilki Róbert

Robertson Hungary Kft.
Managing Director

Tim Hulzebos

Colliers International
Managing Director

Tóth Barnabás

CBRE Hungary Kft.
Head of Marketing & PR

Török Árpád

TriGranit Zrt.
Vezérigazgató

Vágó László

Strabag Property and Facility
Vezérigazgató

Vas László

LDR-RE Kft.
Ügyvezető igazgató

Zeley Csaba

Convergence
Director of Asset Management